Τα μουσικοχορευτικά δρώμενα  «ΈΡΩΣ - ΉΡΩΣ», «ΡΕΙ», «THE CAVE», «ΑΠΟΛΛΩΝ-AMATERASU: Στα Ίχνη του Ήλιου», «ΜΝΗΜΕΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ» και «Η ΦΟΝΙΣΣΑ» είναι πολυθεάματα με μουσική, τραγούδι, χορό, αφήγηση και προβολή εικόνων. Η μουσική είναι πρωτότυπη, δημιουργία του μουσικοσυνθέτη Γιάννη Πισιμίση (έχει ζήσει και εργαστεί πολλά χρόνια στις Η.Π.Α. και έχει συνθέσει μουσική για ντοκιμαντέρ και θεατρικές παραστάσεις στις Η.Π.Α. και μουσικοχορευτικές παραστάσεις στην Ελλάδα). Η μουσική αποδίδεται με παραδοσιακά και σύγχρονα όργανα. Ο χορός είναι σύγχρονος και χορεύουν επαγγελματίες χορευτές κλασικής εκπαίδευσης. Οι μουσικές συνθέσεις και οι χορογραφίες αντλούν στοιχεία από την παράδοση και από σύγχρονες τάσεις στο χορό και στη μουσική.

Έρως - Ήρως

Η Πολιτιστική Ομάδα ΗΧΟΔΡΑΜΑ

παρουσιάζει την

 

Π Α Ρ Α Σ Τ Α Σ Η   Σ Υ Γ Χ Ρ Ο Ν Ο Υ   Χ Ο Ρ Ο Υ

Έ ρ ω ς - Ή ρ ω ς

βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

 

Ανεκπλήρωτος έρωτας. Ανθρώπινη αγάπη. Μπορούν να συνυπάρχουν; Στο διήγημα “Έρως-Ήρως”, ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης δίνει απάντηση στο ερώτημα αυτό, επηρεασμένος από το κοινωνικό πλαίσιο της εποχής του. Η Πολιτιστική Ομάδα ΗΧΟΔΡΑΜΑ δραματοποιεί με το δικό της τρόπο τα συναισθήματα και τα διλήμματα που σκιαγραφούν τους χαρακτήρες του διηγήματος.


Περισσότερα...

Ρει - Πολιτιστική ομάδα Ηχόδραμα

Χ Ο Ρ Ο Δ Ρ Α Μ Α

 

ΡΕΙ

 

Εμπνευσμένο από την έννοια της αέναης κίνησης στον Ηράκλειτο

 

Από 25 Απριλίου 2014

 

Μια σύμπραξη χορού, μουσικής και εικόνας

 

«Τά πάντα ρεĩ»… Αέναη κίνηση… Από τα ποτάμια μέχρι το αίμα, από τα μικρότερα σωματίδια ύλης μέχρι το απέραντο σύμπαν, από τις διαπροσωπικές σχέσεις μέχρι ολόκληρες κοινωνίες, από την καθημερινότητά μας μέχρι τις σκέψεις μας… Όλη αυτή η διαρκής κίνηση και αλλαγή, και κατά συνέπεια η ζωή η ίδια, δραματοποιημένη με ευρηματικό τρόπο μέσα από σύγχρονες χορογραφίες και παράλληλες παρεμβάσεις εικόνων.


Περισσότερα...

The cave - Χορόδραμα - Πολιτιστική Ομάδα Ηχόδραμα - Echodrama

Χ Ο Ρ Ο Δ Ρ Α Μ Α

THE   CAVE

Μια σύγχρονη ματιά στην αλληγορία της σπηλιάς

από την «Πολιτεία» του Πλάτωνα.

 

Μια σύμπραξη χορού, μουσικής και εικόνας.

Η ψεύτικη πραγματικότητα των «σκιών», η αφύπνιση, η αναζήτηση, η ανακάλυψη, οι συνέπειες… δραματοποιημένα με ευαισθησία μέσα από σύγχρονες χορογραφίες και παράλληλες παρεμβάσεις εικόνων από τη σύγχρονη εποχή.

Το έργο είναι δημιουργία της Πολιτιστικής Ομάδας ΗΧΟΔΡΑΜΑ, σε συνεργασία με γνωστούς χορογράφους και χορευτές με επαγγελματική εμπειρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Κούβα), απόφοιτους επαγγελματικών σχολών χορού του εξωτερικού, της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και αναγνωρισμένων επαγγελματικών σχολών χορού της Ελλάδας. Η μουσική είναι αυθεντική, γραμμένη ειδικά για το έργο αυτό. Το video art, μέσω δυνατών εικόνων, προσθέτει στη δραματουργία του έργου.


Περισσότερα...

i-fonissa

mnimes-tis-olympias

apollo-amaterasu