ΝΕΟ!

14 Μαρτίου 2017

Η Πολιτιστική Ομάδα ΗΧΟΔΡΑΜΑ υλοποιεί Σχέδιο Κινητικότητας (Εκπαίδευση Ενηλίκων) με τίτλο “Training in Contemporary Dance-Theatre” και κωδικό 2016-1-EL01-KA104-023236, συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), το οποίο επέχει θέση Εθνικής Μονάδας Συντονισμού.

 

Στο πλαίσιο αυτού του Σχεδίου Κινητικότητας, μέλη και συνεργάτες της Πολιτιστικής Ομάδας ΗΧΟΔΡΑΜΑ (“οργανισμός αποστολής”) θα μεταβούν στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας από τις 7 μέχρι τις 23 Απριλίου 2017 ώστε να παρακολουθήσουν εργαστήριο με τίτλο “Training in Contemporary Dance-Theatre”, διοργανωμένο από την εταιρεία Theater der Klänge (“οργανισμός υποδοχής”).

 

Στο εργαστήριο αυτό θα διδαχθούν οι εξής θεματικές ενότητες:

- Διδασκαλία νέων τρόπων έκφρασης στο χορό και στο χοροθέατρο

- Νέοι τρόποι διδασκαλίας σύγχρονου χορού και χοροθεάτρου

- Νέες τεχνικές δημιουργίας χορογραφιών σύγχρονου χορού

- Νέοι τρόποι διδασκαλίας σύγχρονου χορού, τεχνικές αυτοσχεδιασμού στον σύγχρονο χορό και στο χοροθέατρο

- Νέες τεχνικές για ηλεκτρονική διάδραση μεταξύ χορού και ψηφιακών προβολών, καθώς επίσης και μεταξύ χορού και μουσικών συνθέσεων

- Νέες τεχνικές μουσικής σύνθεσης για κινησιολογία χορού που εκφράζει συγκεκριμένες σκέψεις, ιδέες και συναισθήματα.

 

Κάθε ενότητα θα συνοδεύεται απο πρακτική (εφαρμογή του εργαστηριακού υλικού στη δημιουργία χορογραφιών).

 

Στο εργαστήριο θα διδάξουν μέλη και συνεργάτες του Theater der Klänge, οι οποίοι είναι καθηγητές σε πανεπιστήμια της Γερμανίας, ειδικευμένοι στα ανωτέρω θέματα.

 

Όταν επιστρέψουν στην Αθήνα, οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο θα διδάξουν ανοιχτά μαθήματα στη Σχολή Χορού Dance Dream, εμπλουτισμένα με υλικό απο το εργαστήριο. Οι ημερομηνίες των ανοιχτών μαθημάτων θα ανακοινωθούν στις 25 Απριλίου 2017 από την ιστοσελίδα αυτή.

 

Τέλος, στις 26 και 27 Μαΐου 2017 θα παρουσιαστεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης η νέα δημιουργία της Πολιτιστικής Ομάδας ΗΧΟΔΡΑΜΑ, το χορόδραμα “Έρως-Ήρως”, βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, το οποίο δημιουργείται αυτήν την περίοδο και του οποίου η δημιουργία και η συνεργασία με βασικούς συντελεστές θα είναι αποτέλεσμα της συμμετοχής στο εργαστήριο “Training in Contemporary Dance-Theatre”.