Έρως - Ήρως

Η Πολιτιστική Ομάδα ΗΧΟΔΡΑΜΑ

παρουσιάζει την

 

Π Α Ρ Α Σ Τ Α Σ Η   Σ Υ Γ Χ Ρ Ο Ν Ο Υ   Χ Ο Ρ Ο Υ

Έ ρ ω ς - Ή ρ ω ς

βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

 

Ανεκπλήρωτος έρωτας. Ανθρώπινη αγάπη. Μπορούν να συνυπάρχουν; Στο διήγημα “Έρως-Ήρως”, ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης δίνει απάντηση στο ερώτημα αυτό, επηρεασμένος από το κοινωνικό πλαίσιο της εποχής του. Η Πολιτιστική Ομάδα ΗΧΟΔΡΑΜΑ δραματοποιεί με το δικό της τρόπο τα συναισθήματα και τα διλήμματα που σκιαγραφούν τους χαρακτήρες του διηγήματος.

 

Με σύγχρονες χορογραφίες και πρωτότυπη μουσική που εμπνέεται από την παράδοση και εκφράζεται με σύγχρονο τρόπο, δραματοποιούνται σκέψεις για το που μπορεί να οδηγήσει η καταπίεση των συναισθημάτων από τον κοινωνικό περίγυρο. Η αφήγηση και οι στίχοι των τραγουδιών παρμένα απ’ ευθείας από το κείμενο του Παπαδιαμάντη, σε συνδυασμό με live φωνητικά, εμπλουτίζουν την παράσταση, προσθέτοντας στο σύγχρονο στοιχείο των χορογραφιών τη δύναμη της παράδοσης.

H Φαίδρα Πισιμίση είναι χορεύτρια σύγχρονου χορού στην Όπερα της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και χορογράφος-χορεύτρια σε επαγγελματικές ομάδες χορού στη Γερμανία. Ο Daniel Carlos Medeiros Almeida (Βραζιλία) είναι χορευτής στο Κρατικό Θέατρο της Ερφούρτης και χορογράφος-χορευτής σε επαγγελματικές ομάδες χορού στη Γερμανία. Η χορογράφος και χορεύτρια Δανιέλα Πισιμίση έχει χορογραφήσει τις δύο επιτυχημένες παραστάσεις σύγχρονου χορού της Πολιτιστικής Ομάδας ΗΧΟΔΡΑΜΑ “THE CAVE” και “ρει” και έχει λάβει μέρος σαν χορεύτρια και χορογράφος σε παραστάσεις σύγχρονου χορού και χοροθεάτρου. Οι χορευτές Χρήστος Ταγρίδης και Αυγουστίνος Φυτίλης έχουν πάρει μέρος σε παραστάσεις θεατρικές, χοροθεατρικές και σύγχρονου χορού. Ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Πισιμίσης, ο οποίος δημιούργησε και τους στίχους μέσα από το κείμενο του Παπαδιαμάντη, έχει μεγάλη εμπειρία στη σύνθεση μουσικής για παραστάσεις που δραματοποιούν λογοτεχνικά και φιλοσοφικά κείμενα. Έχει συνθέσει μουσική για χορευτικές, θεατρικές και χοροθεατρικές παραστάσεις, καθώς επίσης και για ντοκιμαντέρ.

Η Πολιτιστική Ομάδα ΗΧΟΔΡΑΜΑ έχει πολυετή πείρα σε παραστάσεις σύγχρονου χορού που εμπνέονται από τη λογοτεχνία και τη φιλοσοφία και έχει παρουσιάσει έργα της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ομάδας: www.echodrama.gr.

 

Παραστάσεις:

Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Ώρα: 9 μ.μ.

 

στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος.

Τηλ.: 210 3418550

www.mcf.gr

 

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα

Τιμή εισιτηρίου: 10 €, μειωμένο: 8 €

 

 

Συντελεστές:   

Σκηνοθεσία-Δραματουργία:

Χορογραφία:

Φαίδρα Πισιμίση

Φαίδρα Πισιμίση μαζί με τους χορευτές της ομάδας

Μουσική:

ionnix (Γιάννης Πισιμίσης)

Τραγούδι:

Αναστασία Χατζηπαύλου

Σκηνογραφία:

Hillel Ansky

Καλλιτεχνική Επιμέλεια:

Σέβη Δημητριάδου

Δανιέλα Πισιμίση

Χορεύουν:

Daniel Carlos Medeiros Almeida

Φαίδρα Πισιμίση

Δανιέλα Πισιμίση

Χρήστος Ταγρίδης

Αυγουστίνος Φυτίλης

Κοστούμια:

Ηχοληψία:

Ηχογράφηση:

Promo video:

Hillel Ansky, Φαίδρα Πισιμίση

Φίλιππος Πανταζόπουλος

Ντέμης Μπίθας

Philippe Waldecker

Φωτογραφίες:

Maksim Hartwig

 

Στην παράσταση χρησιμοποιούνται τεχνικές και μέθοδοι από το workshop “Training in contemporary dance and dance-theatre”, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία και συγχρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Erasmus+

 

teaser of "EROS - HERO" - ECHODRAMA Cultural Group from Echodrama Cultural Group on Vimeo.

 

 Με την ευγενική υποστήριξη

ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΟΥ Φ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

 ΠολιτιστικήΟμάδαΗΧΟΔΡΑΜΑ

Τηλ.: 210-6148015, 6971872838

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.echodrama.gr

Ρει - Πολιτιστική ομάδα Ηχόδραμα

Χ Ο Ρ Ο Δ Ρ Α Μ Α

 

ΡΕΙ

 

Εμπνευσμένο από την έννοια της αέναης κίνησης στον Ηράκλειτο

 

Από 25 Απριλίου 2014

 

Μια σύμπραξη χορού, μουσικής και εικόνας

 

«Τά πάντα ρεĩ»… Αέναη κίνηση… Από τα ποτάμια μέχρι το αίμα, από τα μικρότερα σωματίδια ύλης μέχρι το απέραντο σύμπαν, από τις διαπροσωπικές σχέσεις μέχρι ολόκληρες κοινωνίες, από την καθημερινότητά μας μέχρι τις σκέψεις μας… Όλη αυτή η διαρκής κίνηση και αλλαγή, και κατά συνέπεια η ζωή η ίδια, δραματοποιημένη με ευρηματικό τρόπο μέσα από σύγχρονες χορογραφίες και παράλληλες παρεμβάσεις εικόνων.


Περισσότερα...

The cave - Χορόδραμα - Πολιτιστική Ομάδα Ηχόδραμα - Echodrama

Χ Ο Ρ Ο Δ Ρ Α Μ Α

THE   CAVE

Μια σύγχρονη ματιά στην αλληγορία της σπηλιάς

από την «Πολιτεία» του Πλάτωνα.

 

Μια σύμπραξη χορού, μουσικής και εικόνας.

Η ψεύτικη πραγματικότητα των «σκιών», η αφύπνιση, η αναζήτηση, η ανακάλυψη, οι συνέπειες… δραματοποιημένα με ευαισθησία μέσα από σύγχρονες χορογραφίες και παράλληλες παρεμβάσεις εικόνων από τη σύγχρονη εποχή.

Το έργο είναι δημιουργία της Πολιτιστικής Ομάδας ΗΧΟΔΡΑΜΑ, σε συνεργασία με γνωστούς χορογράφους και χορευτές με επαγγελματική εμπειρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Κούβα), απόφοιτους επαγγελματικών σχολών χορού του εξωτερικού, της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και αναγνωρισμένων επαγγελματικών σχολών χορού της Ελλάδας. Η μουσική είναι αυθεντική, γραμμένη ειδικά για το έργο αυτό. Το video art, μέσω δυνατών εικόνων, προσθέτει στη δραματουργία του έργου.


Περισσότερα...

i-fonissa

mnimes-tis-olympias

apollo-amaterasu